Gecategoriseerd | ForexYard Dagelijkse

De prijs van olie stijgt als gevolg van positieve globale economische verwachtingen

Geplaatst op 14 september 2010 door ForexYard

De prijs van ruwe olie sloot boven $77 per vat, nadat positieve economische berichten uit China ervoor zorgden dat beleggers weer vertrouwen kregen in het globale economische herstel. De industriƫle productie in China bleek met 14% meer gegroeid dan het jaar ervoor en dat duidt erop dat de tweede grootste economie in de wereld groeit.

De olieprijs bereikte eerder een intraday high van $78.07 per vat en de $78 grens werd voor het eerst doorbroken sinds 11 augustus. Een zwakkere Dollar zorgde er tevens voor dat olie minder duur werd voor landen met een andere valuta.

Technisch nieuws

Op dit moment bevindt de prijs in oversold gebied en de Slow Stochastics op de dag-chart hebben een bearish cross gevormd. Dit duidt op een correctie naar beneden op de korte termijn. Daarnaast is er gisteren een doji candlestick gevormd die deze theorie ondersteund. De prijs steeg naar $77 en dit was een resistance level in februari. Long posities kunnen het beste worden gesloten. Support ligt op $75.60.

This analysis is republished with permission from ForexYard. Their daily analysis can also be found at Daily Commodity News.

Reacties zijn gesloten.

Free Ebook!

Dowlnoad this FREE Ebook to Discover
7 Expert Secrets to Crude Oil Futures Trading
Enter Your Name & Email For Instant Access: